HATAY / REYHANLI - Karasüleymanlı Uzunköy İlkokulu

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü

İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü (12 Mart) münasebetiyle hazırlanan program okulumuzda yapıldı.

Ock

1/B Sınıfı öğrencilerimiz için düzenlenen "Okuma Bayramı" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısını başarı ile tamamlamanın mutluluk ve heyecanını yaşayan öğrencilere geçtiğimiz hafta okuma belgeleri verildi.

Pastalarını sınıf öğretmeni Fatma Hocamız ve öğrenciler beraber kesti.
Tören, öğrencilerin 'Okuma Bayramı' hatırası olarak toplu fotoğraf çekilmesiyle birlikte sona erdi. Emeği geçen sınıf rehber öğretmenimiz Fatma hocaya teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında bu ay "Yedi Taş" isimli etkileşimli kitap okuma çalışmamız vardı. Kitabın sayfaları kayıptı. Önce kitabın sayfaları sınıf içinde bularak birleştirildi ve kitap haline getirildi. Her öğrenci taşların üzerine her güne bir adet olacak şekilde şekiller çizdi ve boyadı. Böylece hem günleri öğrendiler hem de severek katılım gösterdiği bir taş boyama atölyesinin içinde yer almış oldular. Bu çalışmada öğrenilen kelimeler; Seyahat, Hafta, Pano.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okul öncesi sınıflarımızda Kasım ayı çalışmalarımız tamamlandı. Çalışmalarımıza proje kapsamında öğrenci velilerimiz de gözlemci olarak katıldı. Çalışmlarından dolayı okul öncesi öğretmenlerimiz Elif hoca ve Merve hocaya teşekkür ederiz.

Ara

Çeşitli etkinliklerle kutlanan Yerli Malı Haftası (Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), her yıl olduğu gibi 12-18 Aralık tarihleri arasında okulumuzda da kutlandı.

YERLİ MALI HAFTASI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Yerli Malı Haftası, I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla kutlanmaya başlandı.

Bu amaçla Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı.

1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlandı ve 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

Mrt

1/A  Sınıfı öğrencilerimiz için düzenlenen "Okuma Bayramı" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısını başarı ile tamamlamanın mutluluk ve heyecanını yaşayan öğrencilere okuma belgeleri verildi.
Pastalarını sınıf öğretmeni ve öğrenciler beraber kesti.
Tören, öğrencilerin 'Okuma Bayramı' hatırası olarak toplu fotoğraf çekilmesiyle birlikte sona erdi. Emeği geçen sınıf rehber öğretmenimiz Dilek hocaya teşekkür ederiz.